Godis är gott, eller????

Nu så här till påsk, så hör det nog till vanligheterna att man köper godis till ungarna och naturligvis till sej själv ;-)
MEN, om man tar en närmare koll på vad godiset innehåller, så vet i fan om man e så jävla sugen längre.
Här e ett citat som jag la rabarber på:

Choklad innehållervanligtvis inga färgämnen men ofta aromämnet vanillinsom utvinns ur rötad granved.

Andra vanliga tillsatser i godis är:

  • Lecitin (E 322) används som antioxidationsmedel och emulgeringsmedel. Kan tillverkas av animaliskt fett, men utvinns ofta ur sojabönor.
  • Pektin (E 440)förtjockningsmedel som extraheras ur apelsin- eller citronskal. Kan även vara kemiskt behandlad och ingen speciell märkning krävs då.
  • Natriumcitrater (E 331)framställs från salt avcitronsyra (E 330). Används som surhetsreglerande medeloch för att motverka missfärgning och härskning.
  • Karnaubavax (E 903) är en ytbehandlare i form av ett ett naturligt vax som utvinns ur palmblad.
  • Mjölksyra (E 270)Konserveringsmedel som kan framställas syntetiskt eller genom jäsning av mjölksyrebakterier.
  • Glycerol (E 422)Konsistensmedel. Framställs ofta ur fett från växter eller djur, men kan även framställas syntetiskt.
  • Gelatin utvinns ur kollagen, som fås av bindväv från fett och klövar från främst gris.
Ja, vad säger ni gott folk? Godissugna?
Nåväl, texten ovan och den groteska bilden snodde jag med berått mod från sajten www.alltommat.se

Kommentarer
Postat av: Frugan

Inga salta godis heler gubben. Puss

2010-03-24 @ 22:03:39
URL: http://janniija.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0